Tutmaç Çorbası Malzemeleri
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 200 gram kavurma
- 1 kilo yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım kilo un
- Nane
- Toz biber
- Tuz
Bitlis Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Tutmaç Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bitlis OtelleriYoğurt, su ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Bu süreçte bir kap içerisinde un ve tuz yoğrulur ve hamur elde edilir. Hamur açılır ve parça parça kesilir. Hazırlanan erişte, haşlanmış nohut ve küçük küçük doğranmış kavurmalar kaynayan yoğurt içerisine eklenir. Çorba kaynayana kadar pişirilir, piştikten sonra sıvı yağ içerisine nane ve toz biber eklenerek hazırlanan sos üzerine gezdirilir. Tutmaç çorbası sıcak bir şekilde servis edilmeye hazırdır.
Bitlis Merkez lezzetlerinden Tutmaç Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tutmaç Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bitlis Merkez lezzetlerinden meşhur Tutmaç Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tutmaç Çorbası nasıl yapılır. Bitlis Merkez lezzetlerinden Tutmaç Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tutmaç Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...