Pazı Borani Malzemeleri
- Bir bağ pazı
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Zeytinyağı
- Tuz
Üzeri İçin
- Zeytinyağı
- Pul biber
- 3 adet ceviz
Bitlis Mutki'nin meşhur yerel lezzetlerinden Pazı Borani malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mutki OtelleriSoğan küp küp doğranır ve zeytinyağı eklenmiş tavada kavrulur. Rendelenen havuçlar soğana eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Minik doğranan pazı da tavaya ilave edilir. Pazılar suyunu salıp çekene kadar ürünler kavrulmaya devam edilir, daha sonra soğumaya alınır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir tavada zeytinyağı, pul biber ve cevizden bir sos hazırlanır. Pazı borani servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirilir.
Mutki lezzetlerinden Pazı Borani ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pazı Borani görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mutki lezzetlerinden meşhur Pazı Borani tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pazı Borani nasıl yapılır. Bitlis Mutki lezzetlerinden Pazı Borani tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pazı Borani videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...