Mengen Pilavı Malzemeleri
- 2.5 su bardağı pirinç
- 250 gram kuzu kuşbaşı
- 100 gram mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 avuç ceviz
- Dereotu
- Sıvı yağ
- Tuz
- Su
Bolu Göynük'ün meşhur yerel lezzetlerinden Mengen Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Göynük OtelleriPirinç 15-20 dakika sıcak suda bekletilir. Et sıvı yağda kavrulur, suyunu çektikten sonra yemeklik doğranan soğanlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Ardından kabuğu soyularak küçük küçük doğranmış domatesler de eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Pirinç ekledikten sonra su ve tuz da ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Pişen pilav dereotu ve ceviz ile süslenerek servis edilir.
Göynük lezzetlerinden Mengen Pilavı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mengen Pilavı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Göynük lezzetlerinden meşhur Mengen Pilavı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mengen Pilavı nasıl yapılır. Bolu Göynük lezzetlerinden Mengen Pilavı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mengen Pilavı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...