Bolubeyi Tatlısı Malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 50 gram margarin
- 4 adet yumurta
Kreması İçin
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- Çikolatalı sos
- Saray helvası
Bolu Mengen'in meşhur yerel lezzetlerinden Bolubeyi Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mengen OtelleriBir tencerede su kaynatılır. Margarin eritilip un ilave edildikten sonra kaynayan su eklenir, topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır. Hamur soğuduktan sonra üzerine yumurtalar kırılır, mikserle karıştırılarak krema torbasına alınır, ardından yağlı kâğıt bulunan fırın tepsisine sıkarak şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kreması için tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir, soğuyan tatlı hamurlarının arasına krema sürülür. Tatlının üzeri çikolatalı sos ve saray helvası ile süslenerek servis edilir.
Mengen lezzetlerinden Bolubeyi Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bolubeyi Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mengen lezzetlerinden meşhur Bolubeyi Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Bolubeyi Tatlısı nasıl yapılır. Bolu Mengen lezzetlerinden Bolubeyi Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bolubeyi Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...