Kaldırık Dolması Malzemeleri
- Yarım kg kaldırık
- Yarım kg un
- 1 baş kuru soğan
- Süt
- Salça
- 1 tutam karbonat
- Tuz
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4-5 diş sarımsak
- 1 kâse yoğurt
Bolu Kıbrıscık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kaldırık Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mengen OtelleriBüyük bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suda kaldırıklar hafif haşlanır ve süzülerek alınır, soğuk suya tutulur. Soğuk suya konulan kaldırıklar bir kaba alınır. İç malzeme hazırlanır; un, süt, yumurta bir kapta karıştırılır. Hazırlanan iç malzeme ile dolma, asma yaprağı sarar gibi sarılır. Bir tavaya konulan yağda soğanlar kavrulur, salça ilave edilir. Biraz daha kavrulan malzemelerin üzerine bir miktar su ilave edilir. Hazır olan sos, sarılıp tencereye dizilmiş dolmaların üzerine dökülür ve dolmalar pişmeye bırakılır. Pişen dolmalar, tercihe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Mengen lezzetlerinden Kaldırık Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kaldırık Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mengen lezzetlerinden meşhur Kaldırık Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kaldırık Dolması nasıl yapılır. Bolu Mengen lezzetlerinden Kaldırık Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kaldırık Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...