Ovmaç Çorbası Malzemeleri
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı biber salçası veya kırmızı pul biber
- 1 su bardağı un
- ½ su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 litre su
Bolu Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Ovmaç Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bolu OtelleriKüçük küçük doğranan soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, ardından salça ilave edilip karıştırılır. Başka bir kapta una yarım su bardağı su eklenerek topaklanana kadar karıştırılır. Bu karışım kaynayan harcın üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak dökülür. Tuzu da ilave edilip 10-15 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
Bolu Merkez lezzetlerinden Ovmaç Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ovmaç Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bolu Merkez lezzetlerinden meşhur Ovmaç Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ovmaç Çorbası nasıl yapılır. Bolu Merkez lezzetlerinden Ovmaç Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ovmaç Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...