Burdur Altınyayla lezzetlerinden Gazel Böreği tarifi ile sofranıza lezzet katın
Gazel Böreği Malzemeleri
İç Harcı İçin
1 adet soğan
1 patates
Kıyma
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yarım demet maydanoz
Hamuru İçin
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
Tuz
Üzeri İçin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
1.5 yemek kaşığı yoğurt
Gazel Böreği Yemeğinin Tarifi
Soğan, patates rendelenir. Rendelenen malzemeler kıyma ile beraber bir tavada kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek soğumaya bırakılır. Hamur için un, su ve tuz karıştırılır. Katı bir hamur elde edilir. Cevizden büyük parçalara ayrılan hamur beze yapılır, nemli bezle örtülür. Bir miktar dinlendirilen hamurlar yufka gibi, nişasta serpiştirilerek açılır. Bütün bezeler incecik yufka olacak şekilde açılır. Yağlanmış tepsiye açılan yufkalardan bir tanesi konur, üzerine yağ gezdirilir. Açılan yufkaların yarısı aynı şekilde dizilir sonra hazırlanan iç harç tepsiye dökülür, her yerine eşit şekilde yayılır. Kalan yufkalar yağlanarak yine üst üste konulur. Yufkaların en üstüne yağ, yoğurt ve yumurtadan oluşan bir karışım yapılıp dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirilir.
Gazel Böreği Tarifi
Altınyayla lezzetlerinden meşhur Gazel Böreği tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gazel Böreği Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Gazel Böreği nasıl yapılır. Burdur Altınyayla lezzetlerinden Gazel Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gazel Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.