Tatar Malzemeleri
Hamuru İçin
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- Tuz
Kıymalı Sos İçin
- 2 adet soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 250 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı yoğurt
- Tuz
Burdur Çavdır'ın meşhur yerel lezzetlerinden Tatar malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çavdır Otelleriİlk olarak hamur yaparak başlanır. Hamur için gerekli olan tüm malzemeler derin bir kaba konur, esnek bir kıvama gelene kadar yoğurma işlemi devam eder. İstenilen kıvama geldikten sonra bir müddet dinlendirilen hamur, oklava yardımıyla açılır. Açılan hamurlar çarşaf üzerinde kurumaya bırakılır. Kuruyan yufkalar üçgen şeklinde, küçük küçük kesilir. Ardından kıymalı sos yapılır. Kıymalı sos için soğanlar incecik kıyılarak tereyağında kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine kıyma eklenir, biraz daha kavrulur ardından salça ve baharatlar eklenir. 3-4 dakikada tüm malzemeler eklenince kavrulan sos hazır hâle gelir. Yoğurtlu sos için de sarımsaklar rendelenir/ dövülür, yoğurt bir kâseye konur, üzerine tuz ve sarımsaklar eklenerek karıştırılır. Kesilen yufkalar tuzlu kaynar suda haşlanır, süzülür ve ilk sıcağının çıkması beklenir. Son olarak bir kapta sarımsaklı yoğurt ile hamurlar karıştırılır, servis tabağına alınır. Üzerine kıymalı sos gezdirilir ve servis edilir.
Çavdır lezzetlerinden meşhur Tatar tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tatar nasıl yapılır. Burdur Çavdır lezzetlerinden Tatar tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tatar videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...