Burdur Usulü Peynirli Pide Malzemeleri
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Kelle peyniri
- Maydanoz
- 1 adet yumurtanın sarısı
Burdur Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Burdur Usulü Peynirli Pide malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Burdur OtelleriÖncelikle mayalı hamur hazırlanır. Ilık süt ve ılık su, şeker ve maya karıştırılır. Ardından un ve tuz karıştırılıp sıvılarla bir araya getirilir. Kıvam alan hamur mayalanması için üstü kapalı bir şekilde bir saat kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan bezeler yapılır, açılır. Açılan hamurun içine kelle peyniri ve ince kıyılmış maydanozdan yapılmış olan harç eklenir, kenarları kapatılır. Pidenin kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir. Sıcak olarak servis edilir.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...