Testi Kebabı

Burdur Tefenni'nin meşhur yerel lezzetlerinden Testi Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Tefenni Otelleri

Burdur Tefenni lezzetlerinden Testi Kebabı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Testi Kebabı Malzemeleri

  • 1.5 kg orta yağlı koyun kuşbaşı
  • Tuz
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 3-4 adet yeşil biber
  • Kimyon
  • Karabiber
Testi Kebabı › Yerel Lezzetler | Tefenni | BurdurTıkla ve Görseli Büyüt: Testi Kebabı

Testi Kebabı Yemeğinin Tarifi

Et tuzlanıp testi içine konur. Ağzı temiz bir bezle bağlanır. Kömür ateşinin ortasına oturtulur. Ara sıra kulplarından tutarak silkelenir. 35-40 dakika sonra dilimlenmiş sebzelerin hepsi içine atılır, karabiber eklenir, ağzı bağlanır ve ara ara silkelenerek pişirmeye bırakılır. Piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzerinde kimyon gezdirilerek servis edilir.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...