Sarma Aşı

Burdur Yeşilova'nın meşhur yerel lezzetlerinden Sarma Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Yeşilova Otelleri

Burdur Yeşilova lezzetlerinden Sarma Aşı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Sarma Aşı Malzemeleri

  • Asma yaprağı
  • 250 gr az tuzlu peynir
  • ½ su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
  • 8 çay bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Sarma Aşı › Yerel Lezzetler | Yeşilova | BurdurTıkla ve Görseli Büyüt: Sarma Aşı

Sarma Aşı Yemeğinin Tarifi

Soğanlar iri iri doğranıp kavrulur, üzerine tereyağı eklenir. Bir kapta haşhaş su ile açılır, soğana ilave edilir. Nane de eklenir ve kavurma işlemi devam eder. Kavrulan malzemelere 8 çay bardağı sıcak su ve 1 silme çay kaşığı ilave edilerek karıştırılır. Kaynamaya bırakılır. Malzemeler kaynarken bulgurlar yıkanır, kaynayan suya atılır. Suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Ceviz iri iri parçalanır, suyunu çekmiş olan karışıma eklenir, karıştırılır. Ardından peynir eklenir güzelce harmanlanır ve pilav demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav, asma yaprakları dizili tabağa alınır ve o şekilde servis edilir.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...