Anjelik Reçeli Malzemeleri
- 1 kg anjelik erik
- 3.5 su bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- Yarım limonun suyu
Bursa Gemlik'in meşhur yerel lezzetlerinden Anjelik Reçeli malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gemlik OtelleriErikler yıkanıp doğranarak tencereye alınır, üzerine 2 çay bardağı su ve 3.5 su bardağı şeker ilave edilerek karıştırılır. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükler alınır. 15-20 dakika kaynatıldıktan sonra yarım limonun suyu sıkılır ve 5 dakika daha kaynatılır. Kıvam alan reçel kavanozlara koyulur ve soğuduktan sonra kapağı kapatılır, ters çevrilerek vakumlanır.
Gemlik lezzetlerinden meşhur Anjelik Reçeli yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Anjelik Reçeli nasıl yapılır. Bursa Gemlik lezzetlerinden Anjelik Reçeli tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Anjelik Reçeli videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...