İskender Kebap

Bursa Gemlik'in meşhur yerel lezzetlerinden İskender Kebap malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Gemlik Otelleri

Bursa Gemlik lezzetlerinden İskender Kebap tarifi ile sofranıza lezzet katın

İskender Kebap Malzemeleri

  • 800 gr antrikot
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 adet tırnak pide veya ekmek parçaları
  • 3 adet domates
  • 1 kâse yoğurt
  • 70 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
İskender Kebap › Yerel Lezzetler | Gemlik | BursaTıkla ve Görseli Büyüt: İskender Kebap

İskender Kebap Yemeğinin Tarifi

Etler ince ince doğrandıktan sonra ayrı bir yerde baharatlar ve zeytinyağı karıştırılır. Hazırlanan etler bu karışıma batırılır ve 1 saat buzdolabında bekletilir. Tırnak pide veya ekmekler küp küp kesilerek fırında hafif kıtırlaşana kadar kızartılır. Bir tavaya domates ve biber salçası ile biraz su eklenir. Ardından sosun içerisine antrikotlar ilave edilerek kızarana kadar pişirilir. Kızartılan ekmekler tabağın en altına dizilir, domatesler dilimlenir ve tabağın kenarına eklenir, biberler de közlenerek domateslerin yanına koyulur. Üzerine antrikotlar, kenarına yoğurt eklenir, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek servis edilir.

İskender Kebap Tarifi

Gemlik lezzetlerinden meşhur İskender Kebap yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/843qfJf20VY

İskender Kebap Nasıl Yapılır Yemek Videoları

İskender Kebap nasıl yapılır. Bursa Gemlik lezzetlerinden İskender Kebap tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İskender Kebap videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...