Mihaliç Peyniri Malzemeleri
- 5 kg süt
- Maya
- Su
- Tuz
Bursa Gürsu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Mihaliç Peyniri malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gürsu OtelleriTemizlenip süzülen taze süt kazana dökülür. Mayalama işlemi yapılarak elde edilen pıhtılar, tahta kaşıklarla pirinç tanesi boyutuna gelene kadar karıştırılır. Gözenekli yapının oluşması için kazana kaynamış su ilave edilir, kazana temiz bir bez örtülerek dinlendirilir. Ardından dibe çöken parçalar elle yuvarlanarak sıkıştırılır. Bu topaklardan beze alınır, bir çengele bağlanarak dinlendirilir. 10-12 saat sonra salamura işlemine geçilir. Peynir ve tuz tabakalar hâlinde fıçılara yerleştirilir. Soğuk hava deposunda 3-4 ay bekletildikten sonra yemeye hazır hâle gelir.
Gürsu lezzetlerinden meşhur Mihaliç Peyniri yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mihaliç Peyniri nasıl yapılır. Bursa Gürsu lezzetlerinden Mihaliç Peyniri tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mihaliç Peyniri videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...