Cevizli Lokum

Bursa Harmancık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Cevizli Lokum malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Harmancık Otelleri

Bursa Harmancık lezzetlerinden Cevizli Lokum tarifi ile sofranıza lezzet katın

Cevizli Lokum Malzemeleri

  • ½ paket yaş mama
  • 1.5 çay bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı susam
  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı tahin
Cevizli Lokum › Yerel Lezzetler | Harmancık | BursaTıkla ve Görseli Büyüt: Cevizli Lokum

Cevizli Lokum Tarifi

Bir kapta yaş maya, süt, toz şeker ve 1 çorba kaşığı un karıştırılarak kabartılır, 4 su bardağı unun içerisine dökülür. Haşlanmış ve ezilmiş patatesler biraz tuz ve sütle yoğrulur, mayalanması için beklenir. Mayalandığında iri bir parça alınır, yağlanmış tepsiye alınarak elle yassılaştırılır. Ardından üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, yenibahar, tarçın ile bir kaşık tahin dökülerek rulo hâline getirilir. Üzerine susam serpildikten sonra yumurta sarısı sürülür. Hazırlanan rulolar kesilerek pişirilir. İsteğe göre pişirildikten sonra da kesilebilir.

Cevizli Lokum Tarifi

Harmancık lezzetlerinden meşhur Cevizli Lokum yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/-xe3yejQ210

Cevizli Lokum Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Cevizli Lokum nasıl yapılır. Bursa Harmancık lezzetlerinden Cevizli Lokum tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Cevizli Lokum videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...