Şeftali Tatlısı Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı tahin
- 3 adet şeftali
- ½ su bardağı süt
- ½ su bardağı mısır nişastası
- ½ su bardağı ceviz içi
- ½ su bardağı toz şeker
Bursa İznik'in meşhur yerel lezzetlerinden Şeftali Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İznik OtelleriSoyulup ayıklanmış yumuşak şeftali, mısır nişastası dışındaki tüm malzemelerle birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra nişasta ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edilir. Soğuması sonra tepsiye alınır.
İznik lezzetlerinden Şeftali Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şeftali Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...