Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 su bardağı un
- ½ tatlı kaşığı karbonat
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı margarin
- 250 gr taze tuzsuz beyaz peynir
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı toz şeker
- Su
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
Bursa Mustafakemalpaşa'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kemalpaşa Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mustafakemalpaşa OtelleriBir tencereye alınan su ve şeker kaynatılır, ardından limon eklenerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra elde edilen şerbet soğumaya bırakılır. Tuzsuz taze peynir rendelenir, iki kaşık un daha sonra kullanılmak üzere ayrıldıktan sonra kalan un elekten geçirilir ve tepsiye alınır. Unun ortası açılarak yumurta ve karbonat ilave edilir. Oda sıcaklığındaki margarin ve rendelenmiş peynir de eklenir, 3-4 dakika yoğrulur. Daha sonra elde edilen hamur 18 parçaya bölünür ve önceden ayrılan una hafifçe bulanarak yuvarlanır. Hamur topları yağlanan fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirilir. Hamurlar piştikten sonra şerbetin içine atılır ve yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Ardından süzerek içinden alınır ve servis edilir.
Mustafakemalpaşa lezzetlerinden meşhur Kemalpaşa Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır. Bursa Mustafakemalpaşa lezzetlerinden Kemalpaşa Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kemalpaşa Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...