Uludağ Pilavı

Bursa Orhangazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Uludağ Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Orhangazi Otelleri

Bursa Orhangazi lezzetlerinden Uludağ Pilavı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Uludağ Pilavı Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su bardağı kestane
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Yenibahar
Uludağ Pilavı › Yerel Lezzetler | Orhangazi | BursaTıkla ve Görseli Büyüt: Uludağ Pilavı

Uludağ Pilavı Yemeğinin Tarifi

Pirinç 1 saat kadar tuzlu suda bekletildikten sonra bol suyla yıkanarak tereyağında kavrulur. Ardından fırında pişirilmiş kestane pirincin üstüne ilave edilir. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, kuru üzüm ve küçük küçük doğranmış havuç eklenerek 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan pilava tarçın, karabiber, yenibahar serpilir ve servise hazır hâle getirilir.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...