Uludağ Pilavı Malzemeleri
- 3 su bardağı pirinç
- 100 gr tereyağı
- 2 su bardağı kestane
- 2 adet kesme şeker
- 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 1 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- Tarçın
- Yenibahar
Bursa Orhangazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Uludağ Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Orhangazi OtelleriPirinç 1 saat kadar tuzlu suda bekletildikten sonra bol suyla yıkanarak tereyağında kavrulur. Ardından fırında pişirilmiş kestane pirincin üstüne ilave edilir. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, kuru üzüm ve küçük küçük doğranmış havuç eklenerek 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan pilava tarçın, karabiber, yenibahar serpilir ve servise hazır hâle getirilir.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...