Ciğer Sarması Malzemeleri
- 1 adet kuzu ciğeri
- 2 adet kuzu gömleği
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- Kuş üzümü
- 1 çay bardağı kuru nane
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzeri İçin
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Bursa Osmangazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Ciğer Sarması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Osmangazi OtelleriCiğer kaynayan suya atılır, 1-2 dakika bekletildikten sonra çıkarılır ve küp küp doğranır. Pirinçler 10-15 dakika sıcak suda bekletilerek yıkayıp suyu süzülür. Dolmalık fıstık hafif kavrulur ve bir kâseye alınır. Ardından küp küp doğranan soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine ciğer ilave edildikten sonra biraz tereyağı,pirinç ve tuz eklenerek kavurmaya devam edilir. Sonrasında fıstık, kuş üzümü, kuru nane atılır, pirinçlerin üzerini geçecek kadar su eklenir, kaynamaya başlayınca altı kısılarak suyunu çekince ocaktan alınır. Kuzu gömlek mutfak makası yardımıyla 15 cm’lik kareler şeklinde kesilir ve damarlı kısmı dışarıda kalacak şekilde çukur bir kâseye alınır, ortasına iç pilavdan koyulup kenarları iyice kapatılarak kâse fırın tepsisinde ters çevrilir. Tümüne aynı işlem yapıldıktan sonra 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı yoğurt karışımı üzerlerine sürülerek önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Osmangazi lezzetlerinden meşhur Ciğer Sarması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ciğer Sarması nasıl yapılır. Bursa Osmangazi lezzetlerinden Ciğer Sarması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ciğer Sarması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...