Etli Kereviz

Bursa Yenişehir'in meşhur yerel lezzetlerinden Etli Kereviz malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Yenişehir Otelleri

Bursa Yenişehir lezzetlerinden Etli Kereviz tarifi ile sofranıza lezzet katın

Etli Kereviz Malzemeleri

  • 5 adet kereviz
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 kg soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 kg patates
  • 3 adet sivri biber
  • Bir miktar sıvı yağ ve tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 100 gram kaşar rendesi
Etli Kereviz › Yerel Lezzetler | Yenişehir | BursaTıkla ve Görseli Büyüt: Etli Kereviz

Etli Kereviz Yemeğinin Tarifi

Yıkanan kerevizlerin tümü soyularak ortadan ikiye bölünür ve içleri oyulur. Kerevizlerin kararmaması için limonlu suda bekletilebilir. Kerevizlerin içinden çıkan parçalar küçük küçük tanecikler şeklinde dilimlenir. Ardından yıkanan havuç ve patatesler de aynı şekilde doğranır. Bir tavada bir miktar yağ iyice kızdırılarak içerisine kuşbaşı etler atılır ve kavrulur. Etler suyunu bırakıp çektikten sonra havuç ve soğanlar eklenerek kavurmaya devam edilir. Ardından önce ince ince kıyılan sarımsaklar, sonrasında doğranan domates ve biberler ilave edilir, üzerine salça, tuz ve 2 bardak sıcak su eklenerek pişirilir. Son aşamada kerevizler ve patatesler kızartılır, tüm malzemeler karıştırılarak maydanoz ve kaşar rendesi eklenir.

Etli Kereviz Tarifi

Yenişehir lezzetlerinden meşhur Etli Kereviz yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/G_-wA7SAVcs

Etli Kereviz Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Etli Kereviz nasıl yapılır. Bursa Yenişehir lezzetlerinden Etli Kereviz tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Etli Kereviz videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...