Bursa Yıldırım lezzetlerinden Kestaneli Lahana Sarması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kestaneli Lahana Sarması Malzemeleri
1 adet büyük boy lahana
3 su bardağı pirinç
750 gr kestane
150 gr kuru üzüm
3 adet soğan
1-1.5 su bardağı zeytinyağı
6 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
5 tatlı kaşığı kuru nane
3 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
Kestaneli Lahana Sarması Yemeğinin Tarifi
Küçük küçük doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve 3 bardak suyla kaynatılır, kaynadıktan sonra ayıklanıp yıkanmış pirinçler ilave edilir. Pirinç suyunu çekince nane, şeker ve baharatlar eklenerek karıştırılır, ayıklanıp yıkanmış kuş üzümleri ve az haşlanıp yıkanmış kestaneler de eklendikten sonra kapağı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Lahanalar haşlanıp tek tek ayrılır, hazırlanan iç harca sarılır, önce lahananın koçanları sonra sarmalar tencereye güzelce dizilir ve bitince 3 bardak su ilave edilir. Dolmaların üzerine tabak kapatıp orta ateşte pişmeye bırakılır. Dolmalar suyu çekince ocağın altı kapatılır.
Kestaneli Lahana Sarması Tarifi
Yıldırım lezzetlerinden meşhur Kestaneli Lahana Sarması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kestaneli Lahana Sarması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kestaneli Lahana Sarması nasıl yapılır. Bursa Yıldırım lezzetlerinden Kestaneli Lahana Sarması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kestaneli Lahana Sarması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.