Pazıları yıkayıp kalın saplarını keserek sarılmaya hazır hâle getirin. Ardından bir tencerede su kaynatın. Pazıları suya daldırıp 1 dakika kadar beklettikten sonra tencereden alarak süzülmeye bırakın. Ayrı bir yerde dolmanın iç harcını hazırlayın. Bunun için soğanı, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip birkaç dakika da bu şekilde karıştırın. Pirince, 1 çay bardağı sıcak su ilave edip altını kapatarak dinlenmeye bırakın. Daha sonra harcın üzerine; salça, maydanoz, dereotu, taze soğan, baharatlar ve dolmalık fıstık ilave edip karışımı harmanlayın. Tüm pazılara birer kaşık harç koyarak sarın. Sarma işlemi bittikten sonra pazıları bir tencereye dizin. Üzerlerine 1 çay bardağı su koyup suyunu çekinceye kadar pişirin. Dolma, suyunu çektikten sonra aynı işlemi tekrarlayıp bir süre daha pişmeye bırakın. Pazı dolmasını servis tabağına alarak üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin. Sarmaları, ılındıktan sonra afiyetle yiyin.