Tumbi

Çanakkale Ayvacık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Tumbi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Ayvacık Otelleri

Çanakkale Ayvacık lezzetlerinden Tumbi tarifi ile sofranıza lezzet katın

Tumbi Malzemeleri

  • 1 su bardağı göce (kabuğu soyulup değirmenden geçirilmiş buğday)
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 2 adet küp küp doğranmış patlıcan
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tumbi › Yerel Lezzetler | Ayvacık | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Tumbi

Tumbi Yemeğinin Tarifi

Soğanları zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından göce, patlıcan, domates ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Son olarak baharatları ve suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak ocaktan alın. Karışımın soğumasını beklemeden bir adet fırın tepsisini yağlayın. Üzerine, avuç içi büyüklüğünde şekil verdiğiniz Tumbileri dizin. Ayrı bir yerde zeytinyağı ve salça ile bir sos hazırlayarak her bir parçanın üzerine sürün. Yemeğinizi, 100 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...