Biber Parpullaması

Çanakkale Bayramiç'in meşhur yerel lezzetlerinden Biber Parpullaması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Bayramiç Otelleri

Çanakkale Bayramiç lezzetlerinden Biber Parpullaması tarifi ile sofranıza lezzet katın

Biber Parpullaması Malzemeleri

  • 5 adet közlenmiş kapya biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Biber Parpullaması › Yerel Lezzetler | Bayramiç | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Biber Parpullaması

Biber Parpullaması Yemeğinin Tarifi

Kapya biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra fırın, mangal ya da ocakta güzelce közleyin. Ardından kabuklarını soyarak bir salata kâsesine parmak parmak doğrayın. Üzerine; kıydığınız sarımsak ve maydanozu, limon suyunu, tuzu ve sıvı yağı ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Parpullama ılındıktan sonra afiyetle tüketin.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...