Metez

Çanakkale Bayramiç'in meşhur yerel lezzetlerinden Metez malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Bayramiç Otelleri

Çanakkale Bayramiç lezzetlerinden Metez tarifi ile sofranıza lezzet katın

Metez Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 5 su bardağı un
    • 1 su bardağı su
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    İçi İçin

    • 250 gram az yağlı kıyma
    • 3 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 2 yemek kaşığı salça
    • Bir tutam tuz
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

    Haşlamak İçin

    • 2 litre su
    • Bir tutam tuz
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

    Üzeri İçin

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 2 yemek kaşığı salça
    Metez › Yerel Lezzetler | Bayramiç | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Metez

    Metez Yemeğinin Tarifi

    Un, su, yumurta ve tuzu geniş bir kapta, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamur, istenilen kıvamı alınca su bardağı ağzı ölçüsünde yuvarlak şekilde kesin. Ayrı bir yerde soğanı, sıvı yağda kavurun. Üzerine kıyma, salça ve baharatları da ekleyerek suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra yuvarlak şekilde kestiğiniz hamurların üzerine kıymalı harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Başka bir tencerede su, tuz ve zeytinyağını kaynatın. Hamurları suya atıp 10 dakika kadar haşlayın. Bu sırada, zeytinyağı ve salçayı eriterek bir sos hazırlayın. Salçalı yağı, süzüp tabağa aldığınız yemeğin üzerine dökerek servis edin.

    Bu sayfayı paylaşın


    Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...