Çırpma Malzemeleri
- Yarım kilo ıspanak
- 500 gram un
- Yarım litre kadar su
- Birkaç dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- Arzu edilen baharatlar
Çanakkale Biga'nın meşhur yerel lezzetlerinden Çırpma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Biga OtelleriIspanak ve yeşil soğanları yıkayıp doğrayın. Sulu kalmamaları için bir süzgeçe koyarak bekletin. Bu sırada bir kapta, un ve suyu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. İstenilen görünümü elde edince tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Ardından bir fırın tepsisi alarak yağlayın. İçine, boza halindeki harcın yarıdan fazlasını dökün. Ispanak ve yeşil soğanları harcın üzerine yerleştirin. Kalan harcı da dökerek yemeğinizi 160-170 derecedeki fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...