Peynir Helvası Malzemeleri
- 1.5 kilo tuzsuz taze peynir
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 kilo toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı un
- 200 gram kadar tereyağ
Çanakkale Biga'nın meşhur yerel lezzetlerinden Peynir Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Biga OtelleriPeynir, irmik ve unu bir süre yoğurun. Ardından karışımı, tereyağ erittiğiniz tencereye koyarak 10 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda tencereyi ocaktan alın. Toz şeker ve yumurta sarısı ekleyerek uzun uzun karıştırın. Malzemeler birbirine geçtikten sonra tencereyi tekrar ocağa alın ve 10 dakika daha pişirin. Daha sonra tatlınızı servis tabağına koyun. Dilerseniz kaymak ya da dondurma ile dilerseniz de 5 dakika kadar fırında pembeleştirerek servis edin.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...