Peynir Helvası

Çanakkale Biga'nın meşhur yerel lezzetlerinden Peynir Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Biga Otelleri

Çanakkale Biga lezzetlerinden Peynir Helvası tarifi ile sofranıza lezzet katın

Peynir Helvası Malzemeleri

  • 1.5 kilo tuzsuz taze peynir
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 kilo toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 200 gram kadar tereyağ

Arzuya göre kaymak ya da dondurma

    Peynir Helvası › Yerel Lezzetler | Biga | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Peynir Helvası

    Peynir Helvası Tatlısının Tarifi

    Peynir, irmik ve unu bir süre yoğurun. Ardından karışımı, tereyağ erittiğiniz tencereye koyarak 10 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda tencereyi ocaktan alın. Toz şeker ve yumurta sarısı ekleyerek uzun uzun karıştırın. Malzemeler birbirine geçtikten sonra tencereyi tekrar ocağa alın ve 10 dakika daha pişirin. Daha sonra tatlınızı servis tabağına koyun. Dilerseniz kaymak ya da dondurma ile dilerseniz de 5 dakika kadar fırında pembeleştirerek servis edin.

    Bu sayfayı paylaşın


    Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...