Tuzlu Sardalya Malzemeleri
- 1 kilo sardalya
- 1 kilo iri tuz ya da kaya tuzu
- 1 adet teneke
- 1 kiloluk ağırlık
Çanakkale Eceabat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Tuzlu Sardalya malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eceabat OtelleriSardalyaları yıkayıp bir kaba alın. İçlerini ayıklamadan yarım kilo kadar tuzla harmanlayıp kanlarını salması için 3 saat süreyle bu şekilde bekletin. Ardından bir tenekeye, bir parmak kalınlığında tuz koyun. Sardalyaları da hepsi aynı yöne bakacak şekilde ve sık aralıklarla tenekeye yerleştirin. Balıkların üzerine bir parmak daha tuz koyun. Bu işlemi, tüm balıklar tamamlayıncaya kadar tekrar edin. En üst tabaka tuzdan oluşacak şekilde dizimi bitirin. Sardalyaların üzerine baskı yapması için 1 kiloluk bir ağırlık yerleştirin. Ardından tenekenin kapağını kapatarak 3 ay boyunca güneş ışığı almayan bir yerde bekletin. Her 15 günde bir, teneke üzerinde biriken fazla yağı alın. Sürenin sonunda tenekeyi açarak sardalyaları afiyetle tüketin.
Eceabat lezzetlerinden meşhur Tuzlu Sardalya yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tuzlu Sardalya nasıl yapılır. Çanakkale Eceabat lezzetlerinden Tuzlu Sardalya tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tuzlu Sardalya videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...