Yağlı Turşu Malzemeleri
- 1 kilo sviri biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3-4 diş sarımsak
Çanakkale Eceabat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Yağlı Turşu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eceabat OtelleriYıkayıp parmak parmak doğradığınız sivri biberleri ve ince doğranmış sarımsakları bir pet şişenin içine atın. Üzerine huni yardımı ile sirke, sıvı yağ, tuz ve toz şeker ekleyip kapağını sıkıca kapatın. Turşuyu, birkaç günde bir alt üst ederek 15 gün boyunca ışık almayan yerde bekletin. Sürenin sonunda biberleri şişeden alın. Afiyet olsun.
Eceabat lezzetlerinden meşhur Yağlı Turşu yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yağlı Turşu nasıl yapılır. Çanakkale Eceabat lezzetlerinden Yağlı Turşu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yağlı Turşu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...