Yumurta Helvası

Çanakkale Eceabat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Yumurta Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Eceabat Otelleri

Çanakkale Eceabat lezzetlerinden Yumurta Helvası tarifi ile sofranıza lezzet katın

Yumurta Helvası Malzemeleri

  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
Yumurta Helvası › Yerel Lezzetler | Eceabat | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Yumurta Helvası

Yumurta Helvası Tatlısının Tarifi

Yumurta, un, toz şeker, zeytinyağ ve suyu bir tencereye alın. Rengi dönünceye kadar devamlı karıştırmak suretiyle kavurun. Ocaktan aldığınız yumurta helvasını, üzerine toz şeker serperek tüketin. Afiyet olsun.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...