Yumurta Helvası Malzemeleri
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
Çanakkale Eceabat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Yumurta Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eceabat OtelleriYumurta, un, toz şeker, zeytinyağ ve suyu bir tencereye alın. Rengi dönünceye kadar devamlı karıştırmak suretiyle kavurun. Ocaktan aldığınız yumurta helvasını, üzerine toz şeker serperek tüketin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...