Lüfer Pilavı Malzemeleri
- 2 adet lüfer
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 su bardağı su
Çanakkale Ezine'nin meşhur yerel lezzetlerinden Lüfer Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ezine OtelleriLüferleri bir tavada kızartın. Ayrı bir yerde, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Su fokurdayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin. Pirinçler suyunu çekmeye başlayınca kızarttığınız lüferleri bütün hâlde tencereye koyun ve pilavla birlikte pişirin. Daha sonra yemeğinizi servis tabağına alın. Üzerine kuru nane ve karabiber ekleyerek tüketin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...