Lüfer Pilavı

Çanakkale Ezine'nin meşhur yerel lezzetlerinden Lüfer Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Ezine Otelleri

Çanakkale Ezine lezzetlerinden Lüfer Pilavı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Lüfer Pilavı Malzemeleri

  • 2 adet lüfer
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su
Lüfer Pilavı › Yerel Lezzetler | Ezine | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Lüfer Pilavı

Lüfer Pilavı Yemeğinin Tarifi

Lüferleri bir tavada kızartın. Ayrı bir yerde, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Su fokurdayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin. Pirinçler suyunu çekmeye başlayınca kızarttığınız lüferleri bütün hâlde tencereye koyun ve pilavla birlikte pişirin. Daha sonra yemeğinizi servis tabağına alın. Üzerine kuru nane ve karabiber ekleyerek tüketin. Afiyet olsun.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...