Mafiş

Çanakkale Gelibolu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Mafiş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Gelibolu Otelleri

Çanakkale Gelibolu lezzetlerinden Mafiş tarifi ile sofranıza lezzet katın

Mafiş Malzemeleri

  • Yarım kilo un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Mafiş › Yerel Lezzetler | Gelibolu | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Mafiş

Mafiş Tatlısının Tarifi

Un, su, tuz, sıvı yağ ve yumurtayı geniş bir kaba alarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ardından hamurdan iki parmak genişlikte ve 7-8 cm uzunlukta şeritler kesin. Hazırladığınız şeritleri, saç örgüsü görünümünde olacak şekilde birbirinin içinden geçirin. Bir tavada, sıvı yağı kızdırın. İçine hamurları atarak kızartın. Pişirme işlemi tamamlandığında tatlınızı bir tabağa alın. Üzerine toz şeker serperek servis edin. Afiyet olsun.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...