Çanakkale Usulü Ovmaç Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı un
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 çay kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
Çanakkale Gökçeada'nın meşhur yerel lezzetlerinden Ovmaç Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gökçeada OtelleriBir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı, sıvı yağ ile kavurun. Üzerine salça ekleyip birkaç dakika da bu şekilde karıştırın. Ardından 1,5 litre kadar su koyup kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde unu, yarım su bardağı su ile karıştırarak lokmalık hamur pütürleri elde edin. Daha sonra un karışımını, kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Gökçeada lezzetlerinden Çanakkale Usulü Ovmaç Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çanakkale Usulü Ovmaç Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...