Halle Şeftalisi Reçeli

Çanakkale Gökçeada'nın meşhur yerel lezzetlerinden Halle Şeftalisi Reçeli malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Gökçeada Otelleri

Çanakkale Gökçeada lezzetlerinden Halle Şeftalisi Reçeli tarifi ile sofranıza lezzet katın

Halle Şeftalisi Reçeli Malzemeleri

  • 1 kilo halle şeftalisi
  • 750 gram toz şeker
Halle Şeftalisi Reçeli › Yerel Lezzetler | Gökçeada | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Halle Şeftalisi Reçeli

Halle Şeftalisi Reçelinin Tarifi

Şeftalileri yıkayıp soyun. Çekirdeklerinden ayırarak ve bu bölgedeki kırmızılığı da soyarak ince ince dilimleyin. Ardından tüm dilimlerin üzerine toz şeker döküp şeker eriyinceye kadar bekletin. Şekerini emen şeftalileri bir tencereye koyun ve ağdalı bir reçel kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...