Halle Şeftalisi Reçeli Malzemeleri
- 1 kilo halle şeftalisi
- 750 gram toz şeker
Çanakkale Gökçeada'nın meşhur yerel lezzetlerinden Halle Şeftalisi Reçeli malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gökçeada OtelleriŞeftalileri yıkayıp soyun. Çekirdeklerinden ayırarak ve bu bölgedeki kırmızılığı da soyarak ince ince dilimleyin. Ardından tüm dilimlerin üzerine toz şeker döküp şeker eriyinceye kadar bekletin. Şekerini emen şeftalileri bir tencereye koyun ve ağdalı bir reçel kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...