Papaz Yahnisi

Çanakkale Gökçeada'nın meşhur yerel lezzetlerinden Papaz Yahnisi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Gökçeada Otelleri

Çanakkale Gökçeada lezzetlerinden Papaz Yahnisi tarifi ile sofranıza lezzet katın

Papaz Yahnisi Malzemeleri

  • Yarım kilo sarpa balığı
  • 20 adet üzüm koruğu
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 adet yemeklik doğranmış domates
  • 2 adet doğranmış sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Toplam 2 su bardağı su
Papaz Yahnisi › Yerel Lezzetler | Gökçeada | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Papaz Yahnisi

Papaz Yahnisi Yemeğinin Tarifi

Soğanı, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından sırasıyla salça, sivir biber ve domatesi de ekleyerek 5 dakika daha karıştırın. Üzerlerine 1 su bardağı su dökerek kaynamaya bırakın. Daha sonra temizlenmiş sarpaları başlarıyla birlikte bütün hâlde tencereye koyun. 5 dakika kaynadıktan sonra üzerine 1 bardak daha su ilave edin. Koruk ve tuzu da koyarak yaklaşık yarım saat pişirin. Afiyet olsun.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...