Papaz Yahnisi Malzemeleri
- Yarım kilo sarpa balığı
- 20 adet üzüm koruğu
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 adet yemeklik doğranmış domates
- 2 adet doğranmış sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Toplam 2 su bardağı su
Çanakkale Gökçeada'nın meşhur yerel lezzetlerinden Papaz Yahnisi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gökçeada OtelleriSoğanı, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından sırasıyla salça, sivir biber ve domatesi de ekleyerek 5 dakika daha karıştırın. Üzerlerine 1 su bardağı su dökerek kaynamaya bırakın. Daha sonra temizlenmiş sarpaları başlarıyla birlikte bütün hâlde tencereye koyun. 5 dakika kaynadıktan sonra üzerine 1 bardak daha su ilave edin. Koruk ve tuzu da koyarak yaklaşık yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...