Ispanak Çorbası Malzemeleri
- 250 gram ıspanak
- 4 yemek kaşığı un
- 5 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Çanakkale Lapseki'nin meşhur yerel lezzetlerinden Ispanak Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Lapseki OtelleriSoğanları doğrayın. Sıvı yağ ve salça ile pembeleşene kadar kavurun. Yıkayıp doğradığınız ıspanakları da ekleyerek ıspanaklar yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Ardından tüm malzemenin üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Bir kâsede un ve suyu çırparak bulamaç elde edin. Karışımı, yavaş yavaş tencereye dökerek ıspanağa yedirin. Çorbayı, 15 dakika boyunca sürekli karıştırarak sosun iyice harmanlanmasını sağlayın. Daha sonra ocaktan aldığınız ıspanak çorbasının üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve sirke ile elde ettiğiniz sosu dökün. Yemeğinizi birkaç kez karıştırın ve servis edin.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...