Ispanak Sarması Malzemeleri
- 1 kilo ıspanak
- Yarım kilo bulgur
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
Çanakkale Lapseki'nin meşhur yerel lezzetlerinden Ispanak Sarması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Lapseki OtelleriSoğanı, sıvı yağ koyduğunuz tencerede pembeleştirin. Üzerine salça ve doğranmış ıspanakları ekleyerek ıspanaklar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Başka bir tencerede, bulgur ve arzu ettiğiniz baharatlar ile bir harç hazırlayın. Bu sırada, fırınınızı 180 derecede ısıtın. Bir fırın kabı alıp hazırladığınız ıspanakların yarısını tepsiye dökün. Üzerine bulgurlu harcı ilave edin ve bir kat daha ıspanak koyun. Daha sonra bir kâsede; yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını çırparak bir sos oluşturun. Sosu, ıspanak sarmanın üzerine dökün ve yemeği fırınlayın. Sarmayı, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkıp ılındıktan sonra servis edin.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...