Samsa Oturtma Malzemeleri
- Yarım kilo un
- 3 adet yumurta
- 2 kilo ceviz içi
- 1 kilo badem içi
- 2-3 adet karanfil
- 1 çay kaşığının ucu ile tuz
- Yarım litre zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
Şerbeti İçin
- 2 kilo toz şeker
- Yarım litre su
Çanakkale Lapseki'nin meşhur yerel lezzetlerinden Samsa Oturtma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Lapseki OtelleriBademleri, kabuklarından ayrılıncaya kadar sıcak suda haşlayın. Cevizleri de kabuklarının çıkması için bir tavada kavurun. Daha sonra her ikisini de havanda dövün. Ardından geniş bir kap alın. Yumurta, tuz, un, su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Akabinde, hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp oklava yardımıyla yufka boyutunda açın. Her bir parçaya; badem, ceviz ve karanfil koyduğunuz harçtan bolca dökün. Tüm yufkaları oklava ile büzüp rulo hâline getirin. Daha sonra her bir rulodan, 3-4 parmak kalınlığında parçalar keserek fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kızdırdığınız zeytinyağını döküp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlınızı fırından aldıktan sonra, bir tencerede şeker ve yarım litre suyu kaynatarak şerbet hazırlayın. Şerbeti, sıcakken soğumuş tatlının üzerine dökün. Samsa oturtmayı, şerbetini çektikten sonra servis edin.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...