İncir Dolması

Çanakkale Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden İncir Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Çanakkale Otelleri

Çanakkale Merkez lezzetlerinden İncir Dolması tarifi ile sofranıza lezzet katın

İncir Dolması Malzemeleri

  • Yarım kilo kuru incir
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı ceviz içi
  • Toplam 2 çay bardağı su
İncir Dolması › Yerel Lezzetler | Merkez | ÇanakkaleTıkla ve Görseli Büyüt: İncir Dolması

İncir Dolması Tatlısının Tarifi

Pirinci, 1 çay bardağı suda haşlayın. Ardından süzüp soğuk su ile yıkayın. Üzerine, toz şeker ve dövülmüş ceviz içi koyup iyice karıştırın. Daha sonra incirleri yıkayıp kurulayın. Baş kısımlarını kesip ortalarını parmağınızla açın. Her bir inciri, üzerinde boşluk kalacak şekilde pirinçli harç ile doldurun. Bu işlemi tamamladıktan sonra incir dolmalarını bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine, 1 çay bardağı sıcak su döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

İncir Dolması Tarifi

Çanakkale lezzetlerinden meşhur İncir Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/k9gBJvdgDiU

İncir Dolması Nasıl Yapılır Yemek Videoları

İncir Dolması nasıl yapılır. Çanakkale Merkez lezzetlerinden İncir Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İncir Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...