Patlıcan Turşusu Malzemeleri
- 3 kilo patlıcan
- 1 kilo yeşil domates
- 1 kilo yeşil biber
- 1 kilo kapya biber
- 4 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 adet beyaz lahana
- 1 çay bardağı limon tozu
- 1 su bardağı tuz
- 4.5 litre su
- 1.5 kilo turşukur
Çanakkale Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Patlıcan Turşusu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çanakkale OtelleriPatlıcanları yıkayın. Boyuna çizik atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Domates, biber ve havuçları ince ince kıyın. Lahanadan, patlıcan sayısı adedince yaprak ayırıp kalanını doğrayın. Daha sonra patlıcan hariç tüm malzemeleri, limon tozu ve tuzla ovun. Hazırladığınız içi, haşlanmış patlıcanların ortasına doldurun. Üzerlerine, dilimlediğiniz kerevizleri koyup lahana yaprağı ile kapatın. Ardından harcın dağılmaması için patlıcanları iple bağlayın. Hazırladığınız turşuları geniş bir kavanoza yerleştirin. Üzerine turşukur ve su ekleyip ağırlık yapacak bir cisim koyun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 15 gün süreyle ışık almayan bir yerde bekletin. Sürenin sonunda turşuyu açıp afiyetle tüketin.
Çanakkale lezzetlerinden meşhur Patlıcan Turşusu yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Patlıcan Turşusu nasıl yapılır. Çanakkale Merkez lezzetlerinden Patlıcan Turşusu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Patlıcan Turşusu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...