Yumurtalı Tiken Malzemeleri
- 1 kilo şevketi bostan
- 3 adet yumurta
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- Tuz
Çanakkale Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Yumurtalı Tiken malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çanakkale OtelleriŞevketi bostanı yıkayıp tepe kısımlarını kesin. Kalan yerlerini ince ince doğrayarak tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzerek bir kenara alın. Ayrı bir tencerede soğanları sıvı yağ ile kavurun. Üzerine salça ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından yumurta ve şevketi bostanı da koyup kısa bir süre kavurun. 3 su bardağı su ilave edip yemek suyunu çekinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...