Tarhanalı Patlıcan Malzemeleri
- 1 kilo patlıcan
- 1 su bardağı sütlü tarhana
- 100 gram lor peyniri
- 3 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- Zeytinyağı
Çanakkale Yenice'nin meşhur yerel lezzetlerinden Tarhanalı Patlıcan malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yenice OtelleriBir tencerede su kaynatın. Patlıcanlara boyuna bir çizgi atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ardından süzüp soğuk suyla yıkayın ve suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekletin. Patlıcanları bir kesme tahtasına alıp ortalarını açın. İçlerini kaşık yardımıyla alıp ince ince doğrayın. Ayrı bir yerde soğanları zeytinyağ ile kavurun. Üzerine doğranmış patlıcanları ilave edip 3 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakın. Daha sonra sütlü tarhanayı da ekleyin. Yemeği, suyunu tamamen çekmesine izin vermeden 10 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Malzemeler soğuduktan sonra içine doğranmış nane, maydanoz, tuz, karabiber ve lor peyniri katıp harmanlayın. Hazırladığınız karışımı, içlerini aldığınız patlıcanların ortasına doldurun. Patlıcanları, yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine, 1 yemek kaşığı zeytinyağ ve yumurtaları çırparak oluşturduğunuz sosu sürün. 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...