Çankırı Usulü Un Helvası Malzemeleri
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket margarin ya da tereyağ
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su veya süt
- 2 su bardağı toz şeker
- Arzuya göre dövülmüş fındık, ceviz ve tarçın
Çankırı Çerkeş'in meşhur yerel lezzetlerinden Un Helvası malzemeleri ve lezzet tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çerkeş OtelleriToz şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar ocağın altını yakmadan karıştırın. Ardından tencereyi ateşe koyup şerbeti güzelce kaynatın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. üzerine sıvı yağ ve un ekleyip kavurmaya başlayın. Helvayı, unun rengi kahverengiye dönünceye kadar devamlı olarak karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra soğumuş olan şerbeti, helvanın üzerine dökün. Karışımı, topaklanmaması için hızlı hareketlerle karıştırın. Helva, şerbetini şekip kıvam alınca altını kapatıp ocaktan alın. Dilediğiniz gibi şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Arzu ederseniz üzerine dövülmüş fındık, ceviz ve tarçın serpin. Afiyet olsun.
Çerkeş lezzetlerinden Çankırı Usulü Un Helvası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çankırı Usulü Un Helvası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...