Yazma Çöreği

Çankırı Çerkeş'in meşhur yerel lezzetlerinden Yazma Çöreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Çerkeş Otelleri

Çankırı Çerkeş lezzetlerinden Yazma Çöreği tarifi ile sofranıza lezzet katın

Yazma Çöreği Malzemeleri

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su
  • Yarım paket margarin ya da tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Yazma Çöreği › Yerel Lezzetler | Çerkeş | ÇankırıTıkla ve Görseli Büyüt: Yazma Çöreği

Yazma Çöreği Yemeğinin Tarifi

Un ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine, ılık su ile çözülmesini sağladığınız mayayı ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ayrı bir yerde margarini, sıvı yağ ile eritin. Hamurları, dört bezeye ayırıp ince ince açın. Her bir hamuru, arasına yağ sürüp ceviz ekleyerek üst üste dizin. Daha sonra hamuru dört bir yanından katlayıp geniş bir kare elde edin. Ardından çöreği, yağladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine tekrar yağ sürerek dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yazma Çöreği Tarifi

Çerkeş lezzetlerinden meşhur Yazma Çöreği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/xrRvwp86GHU

Yazma Çöreği Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Yazma Çöreği nasıl yapılır. Çankırı Çerkeş lezzetlerinden Yazma Çöreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yazma Çöreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...