Kül Çöreği Malzemeleri
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi ya da 100 gram kıyma
- 2 kilo un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kaşık oda sıcaklığında tereyağ
- 1 paket kuru maya
Çankırı Eldivan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kül Çöreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eldivan OtelleriUn, yumurta, süt, yoğurt ve tereyağa suda erittiğiniz mayayı katıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde hamuru, 4-5 parçaya bölüp yassı şekilde açın. Her birinin arasına, az miktarda yağ ile kavurduğunuz ceviz içi ya da kıymadan koyup kapatın. Kül Çöreklerini, folyoya sararak mangal ateşinde ya da külde pişirin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...