Kül Çöreği

Çankırı Eldivan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kül Çöreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Eldivan Otelleri

Çankırı Eldivan lezzetlerinden Kül Çöreği tarifi ile sofranıza lezzet katın

Kül Çöreği Malzemeleri

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi ya da 100 gram kıyma
  • 2 kilo un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kaşık oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 paket kuru maya
Kül Çöreği › Yerel Lezzetler | Eldivan | ÇankırıTıkla ve Görseli Büyüt: Kül Çöreği

Kül Çöreği Yemeğinin Tarifi

Un, yumurta, süt, yoğurt ve tereyağa suda erittiğiniz mayayı katıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde hamuru, 4-5 parçaya bölüp yassı şekilde açın. Her birinin arasına, az miktarda yağ ile kavurduğunuz ceviz içi ya da kıymadan koyup kapatın. Kül Çöreklerini, folyoya sararak mangal ateşinde ya da külde pişirin. Afiyet olsun.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...