Çankırı Usulü Keşkek Malzemeleri
- 750 gram kemikli koyun eti
- 300 gram buğday
- 5 su bardağı su
- 60 gram tereyağ
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Çankırı Ilgaz'ın meşhur yerel lezzetlerinden Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ilgaz OtelleriBuğdayı bir tencerede haşlayın ve helmeleninceye kadar tokmak yardımıyla dövün. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Doğradığınız etleri de ekleyip güzelce kavurun. Ardından etleri fırın kabına alın. Üzerine su, buğday ve baharatları ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Ilgaz lezzetlerinden Çankırı Usulü Keşkek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çankırı Usulü Keşkek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...