Çankırı Usulü Höşmerim Malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 300 gram tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 fincan su
- 2 yemek kaşığı bal
Çankırı Kızılırmak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Höşmerim malzemeleri ve lezzet tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kızılırmak OtelleriBir tencerede tereyağını eritin. Üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından 1 fincan suda erittiğiniz tuzu da ilave edin. Tüm karışımı, devamlı karıştırarak ve tencerenin dibine doğru bastırarak kavurun. Höşmerim, gevrek bir hâl aldıktan sonra altını kapatın. Servis tabağına alarak üzerine bal dökün. Afiyet olsun.
Kızılırmak lezzetlerinden Çankırı Usulü Höşmerim ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çankırı Usulü Höşmerim görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...