Mıkla Malzemeleri
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 100-150 gram kadar kıyma
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- 4 adet yumurta
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Çankırı Kızılırmak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Mıkla malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kızılırmak OtelleriTereyağı, bir tavada eritin. Üzerine soğan ekleyip kavurun. Ardından kıymayı da ilave ederek güzelce pişirin. Kıyma kavrulduktan sonra ortasını göz göz açın. Yumurtaları kırıp baharatları ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak birbirine geçmesini sağlayın. Ayrı bir yerde tereyağ eritin. Altını kapattığınız Mıkla’nın üzerine döküp kapağını kapatın. Bir süre bu şekilde beklettiğiniz yemeği, sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...