Çankırı Korgun lezzetlerinden Zeytinyağlı Pırasa Dolması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Malzemeleri
3-4 adet pırasa
1.5 su bardağı pirinç
1 adet yemeklik doğranmış soğan
Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
Çeyrek demet doğranmış dereotu
Tuz
Karabiber
Kuru nane
2 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Üzeri İçin
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Bir tutam tuz
1 adet limon
Zeytinyağlı Pırasa Dolmasının Tarifi
Pırasaları yıkayıp 4 parmak genişliğinde kesin. Tüm parçaların yarısına kadar boylamasına bir kesik atın. Bir tencerede su kaynatın. Pırasaları, kolay sarılabilmesi için yumuşayana kadar suda haşlayın. Haşlanan pırasaları iç zarlarından ayırıp tabağa alın. Ayrı bir yerde dolmanın harcını yapmaya başlayın. Bunun için soğanı, zeytinyağ ile kavurun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci, salçayı, baharatları, suyu, dereotu ve maydanozu ilave edip demlenmeye bırakın. Ardından pırasaları, ortasına harç koyup teker teker sarın. Sarılamayacak kadar küçük yaprakları, bir tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine sarmaları koyup sık aralıklarla dizin. Son olarak yemeğin üzerine bir miktar sıcak su ve zeytinyağ ekleyin. Bir tutam tuz serpip dilimlediğiniz limonları da koyarak pişmeye bırakın. Dolmaları, suyunu çekene kadar kontrollü şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi
Korgun lezzetlerinden meşhur Zeytinyağlı Pırasa Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Zeytinyağlı Pırasa Dolması nasıl yapılır. Çankırı Korgun lezzetlerinden Zeytinyağlı Pırasa Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Zeytinyağlı Pırasa Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.