Tavuk Etli Kuru Bamya Malzemeleri
- 100 gram kuru bamya
- 250 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızıbiber
Çankırı Kurşunlu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Tavuk Etli Kuru Bamya malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kurşunlu OtelleriBamyaları bir bezin içinde ovalayarak tüylerinden arınıp temizlenmesini sağlayın. Ardından tencereye alıp yarım limonun suyu ve su ile haşlayın. Bamyalar haşlanırken ayrı bir yerde soğan, salça, tereyağ ve baharatları kavurun. Soğanın rengi değiştikten sonra tavuk etlerini de ekleyin. Yemeğin üzerine bir miktar sıcak su koyup etleri pişmeye bırakın. Tavuklar yumuşadıktan sonra haşlanmış bamya, yarım limonun suyu ve bir miktar daha sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Kurşunlu lezzetlerinden meşhur Tavuk Etli Kuru Bamya yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tavuk Etli Kuru Bamya nasıl yapılır. Çankırı Kurşunlu lezzetlerinden Tavuk Etli Kuru Bamya tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tavuk Etli Kuru Bamya videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...